Αγώνας Δρόμου - Δελφοί - Ολυμπία - 255 χιλ

Δελτίο Τύπου 13/5/2015

Δημοσιεύτηκε στις 13/02/2012 στην κατηγορία Δελτία Τύπου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΟΙ και ιδιαίτερα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Δόλιχου δρόμου εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τους Έλληνες και ξένους δρομείς για την συμμετοχή τους στον μεγάλο αυτό αγώνα που θα σηματοδοτήσει στο εξής την πορεία τους. Πολύ περισσότερο όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υπομονή και την ανοχή που έδειξαν στις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια του αγώνα, δυσκολίες που είχαν να κάνουν με το τόσο μεγάλο μήκος της διαδρομής την φύση του εδάφους αλλά πολύ περισσότερο με τις αμέτρητες αλλαγές κατεύθυνσης και μάλιστα όταν ο αγώνας διεξήχθη για πρώτη φορά και ήταν αδύνατον να προβλεφθούν και αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις.
Τέλος πάντων, τέλος καλό όλα καλά. Τους ευχαριστούμε όλους και ευχόμαστε του χρόνου να πάνε όλα ακόμη καλύτερα. Επιπροσθέτως πληροφορούμε όλους τους φίλους, δρομείς, συνοδούς, εθελοντές και γενικά όσοι έλαβαν μέρος σ’ αυτή την μεγάλη προσπάθεια με οποιαδήποτε τρόπο ότι έχει ανοίξει στο site του αγώνα forum επικοινωνίας και παρακαλούμε όλους όσους επιθυμούν να εκφράσουν την άποψη τους να κριτικάρουν ότι λανθασμένο υπέπεσε στην αντίληψη τους και να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, ώστε μέσω αυτών να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε για ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο μέλλον.

 

Έγινε και αυτό. Η σύνδεση των δυο σημαντικότερων αρχαιολογικών χώρων μέσω ενός αγώνα δρόμου. Πράγματι το τριήμερο που μας πέρασε 4, 5 και 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ο ΔΟΛΙΧΟΣ δρόμος και αποτελεί γεγονός όχι μόνο στα δρώμενα των χώρων υπεραποστάσεων αλλά και της πολιτιστικής παράδοσης της χώρας μας.
Με επιτυχία ή όχι θα το κρίνουν όσοι συμμετείχαν. Εκείνο που πρέπει να αναφερθεί όμως είναι ότι χωρίς καμία οικονομική βοήθεια παρά μόνο με την συμπαράσταση και την αγάπη των ανθρώπων των Δήμων των περιοχών από όπου πέρασε ο αγώνας, και την μικρή βοήθεια κάποιων Εταιριών συναφών με τον αθλητικό χώρο, μια μικρή ομάδα ανθρώπων με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, χωρίς καμία οικονομική βοήθεια κατάφερε να φέρει σε πέρας αυτό το δύσκολο (ακατόρθωτο για πολλούς) εγχείρημα διαθέτοντας όμως πολύ πείσμα, πίστη, αγάπη για αυτό που έκαναν και πολύ όρεξη για δουλειά που με τις πιο απλές εκτιμήσεις θα απαιτούσε για την ολοκλήρωσή του αρκετές χιλιάδες ευρώ  και εκατοντάδες εθελοντές.
Και όμως έγινε με πολύ λιγότερα. Με επιτυχία ή όχι θα το κρίνουν άλλοι, Το ζεστό χειροκρότημα όμως στο τέλος όσων συμμετείχαν (δρομέων και μη) ίσως να λέει κάτι. Αυτό πάντως που όλοι παραδέχθηκαν ήταν ότι ο αγώνας ήταν από τους δυσκολότερους αγώνες στην Ευρώπη και στην χάραξη, λόγω της εύρεσης και προσθήκης νέων μονοπατιών που δεν υπήρχαν καν στους χάρτες, στην σηματοδότηση, λόγω των εκατοντάδων αλλαγών κατεύθυνσης αλλά και στην εκτέλεση, δηλαδή να το τρέξει κανείς, λόγω της μεγάλης απόστασης και της μορφής του εδαφικού τερραίν. Εξ άλλου το δείχνει και ο αριθμός όσων κατάφεραν να τον τερματίσουν. Μόνο 5 από τους 40 που βρέθηκαν στην εκκίνηση.
Ολοκληρώνοντας θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν  και σε όσους πήραν αυτή την μεγάλη απόφαση και έλαβαν μέρος, κάτι που πιστεύουμε ότι θα σηματοδοτεί την αθλητική και όχι μόνο διαδρομή τους αλλά και στον απλό κόσμο που με την αγάπη του μας έδινε κουράγιο στην διάρκεια της εκτέλεσης του δύσκολου αυτού εγχειρήματος.
Ακολουθούν τα αποτελέσματα αθλητών όσον αφορά την τελική κατάταξή τους, ενώ τα πλήρη αποτελέσματα με τους ενδιάμεσους χρόνους θα αναρτηθούν εντός των ημερών.

all rights reserved | developed by Jetnet ©