Αγώνας Δρόμου - Δελφοί - Ολυμπία - 255 χιλ

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΑ

Δημοσιεύτηκε στις 21/02/2021 στην κατηγορία Δελτία Τύπου

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΑ ΔΟΛΙΧΟΥ ΔΕΛΦΟΙ-ΟΛΥΜΠΙΑ

 

Ενημερώνουμε τους αθλητές των αγώνων ΔΟΛΙΧΟΥ – ΠΑΜΕ ΡΙΟ & ΡΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑ για το υγειονομικό πρωτόκολλο και τις αλλαγές  που θα γίνουν στην διάρκεια του αγώνα ενόψει COVID 19

Η ασφάλεια των αθλητών, των εθελοντών αλλά και της τοπικής κοινωνίας που περνάει  ο αγώνας είναι συμαντικό ζήτημα που προβλημάτισε την οργανωτική ομάδα και τελικά αποφάσισε την διαξαγωγή των παραπάνω αγώνων αλλά με καθορισμένα μέτρα προφύλαξης.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο αριθμός των συμμετέχοντων μας επιτρέπει την διεξαγωγή του αγώνα μια και είναι μικρότερος από τα 100 άτομα όπως ορίζεται απο την ανακοίνωση της Γενικήσ Γραμματείας Αθλητισμού 1/9/2020.
Οι δρομείς εκτός από την υπέυθυνη δήλωση και την ιατρική γνωμάτευση που πρέπει να προσκομίσουν για την παραλάβή της συμμετοχής τους, εφέτος θα πρέπει να προσκομίσουν και συμπληρωμένο το «Δελτίο Καταγραφής Αθλούμενου» που ορίζεται απο την ΓΓΑ. Μπορείτε να το βρείτε ανοίγοντας την πιό κάτω ηλεκτρονική διεύθνση file:///G:/deltio-katagrafis-athloumenou.pdf ή να το συμπληρώσετε όταν έρθετε στην γραματεία.
Το σύνολο του προσωπικού /εθελοντών/κριτών και συνεργατών θα φορούν προστατευτική μάστα και γάντια.
Οι δρομεις και οι συνοδοί μέχρι το σημείο της εκκίνησης συνιστάται να φορούν προστατευτική μάσκα.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Ολες οι μετακινήσεις των αθλητών κατά την διάρκεια του αγώνα θα γίνουν σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλό του ΕΟΔΥ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Η γραμματεία για την παραλαβή αριθμών και παράδοση προσωπικών αντικειμένων των αθλητών θα γίνει σε εξωτερικό χώρο όπου θα υπάρχουν αντισυπτικά σε κάθε τραπέζι της γραμματείας.
Παρακαλούμε τους αθλητές να τηρίσουν τα μέτρα προφήλαξης δηλαδή 1,5 μέτρο απόστασης προς όλες τις κατευύνσεις σε κάθε γραμμή αναμονής.
Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν με email  για τον αριθμό συμμετοχής τους ώστε να εχουν προετοιμάσει έγκαιρα τα προσωπικά τους πράγματα  σε πλαστικές τσάντες όπου θα τα τοποθετήσουν σε ειδικές μεγάλες σακούλες  για κάθε σταθμό ξεχωριστά να τα παραλάβουν από τους σταθμούς τροφοδοσίας της επιλογής τους.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Η εκκίνηση θα δοθεί πρώτα για τους αθλητές του αγώνα ΔΟΛΙΧΟΥ και μετά από 5 λεπτά για τους αθλητές του αγώνα ΠΑΜΕ ΡΙΟ.
Παρακαλούμε τους αθλητές και κατά την διάρκεια της εκκίνησης να τηρούντον κανόνας της φυσικής απόστασης 1,5 μέτρου σε οριζόντια και κάθετη κατεύθυνση.
Συνιστάται σε όλους του δρομείς να φορούν προστατευτική μάσκα μέχρι την εκκίνηση του αγώνα. Για την απόρριψη των μασκών θα υπάρχει κάδος απορριμάτων σε ενδεδειγμένα σημείο.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Παρακαλούνται οι αθλητές να κρατάνε όσο το δυνατό μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ τους. Το τρέξιμο των δρομέων δίπλα-δίπλα είναι ασφαλές αν τηρείται η απόσταση του 1.5 μέτρου, το ίδιο ισχύει και για τους δρομείς που τρέχουν ο ένας πίσω από τον άλλον. άλλος πίσω. Το τρέξιμο σε ομάδες θα πρέπει να αποφεύγεται.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Οπως όλοι γνωρίζουμε ο τερματισμός των παραπάνω αγώνων λόγω της μεγάλης απόστασης γίνεται σταδιακά οπότε δεν υπάρχει συνωστισμός.
Η τελετή απονομών θα γίνει σε ανοιχτό χώρο και σύμφωνα με τους κανόνες απόστασης και με την παρουσία των απολύτως απαραίτητων ατόμων.
Οι δρομείς θα παραλάβουν την τσάντα ρουχισμού του παρέδωσαν κατά την άφιξη τους από ειδικό χώρο αφού απολυμάνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό διάλυμα που θα τους παρέχουμε.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΓΩΝΑ

Το σύνολο των εθελοντών που θα απασχοληθεί την ημέρα του αγώνα είναι πλήρως ενημερωμένο όσον αφορά τους κανονισμούς της διοργάνωσης καθώς και του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου.
Θα φορούν μάσκα μιας χρήσης και γάντια που θα αλλάζονται τακτικά.  Κάδοι απορριμάτων θα βρίσκονται σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας όπως και αντισηπτικό διάλυμα.
Επίσης οι σταθμοί τροφοδοσίας θα είναι σε εξωτερικούς χώρους.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ

Η Ενημέρωση των δρομέων θα γίνεται με ηλεκτρονική επικοινωνία. Επίσης η τεχνική ενημέρωση θα γίνει με ηλεκτρονική επικοινωνια στα email των αθλητών που μας έχουν δοθεί κατά την εγγραφή τους. Επίσης αναλυτική περιγραφή της διαδρομής των αθλητών αλλά και των εθελοντών υπάρχει στην ιστοσελίδα του αγωνά.

Από την οργανωτική ομάδα

 

all rights reserved | developed by Jetnet ©